Πορτοκαλόπιτα με κανταΐφι από τον Άκη Πετρετζίκη

Εύκολη συνταγή για σπιτική πορτοκαλόπιτα με φύλλο κανταΐφι και γιαούρτι.

Το πορτοκάλι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα, ειδικά τον χειμώνα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και η κατανάλωσή του συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την γενικότερη υγεία του οργανισμού.

Εάν έχετε μπόλικα πορτοκάλια στο σπίτι, μπορείτε κάποια από αυτά να τα αξιοποιήσετε για να φτιάξετε λαχταριστά γλυκά. Εμείς σήμερα σας προτείνουμε τη συνταγή του Άκη για νόστιμη πορτοκαλόπιτα με κανταΐφι. Ένα εύκολο γλυκό, έτοιμο σε μόλις μίαμιση ώρα!

Υλικά:

Για το σιρόπι

  • 300 γρ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • χυμό πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • 3 φύλλα αρμπαρόριζας

Για την πορτοκαλόπιτα

  • 750 γρ. κανταΐφι
  • 4 αβγά, μέτρια
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 3 πορτοκάλια
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για το σερβίρισμα

  • ξύσμα πορτοκαλιού

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved