Φαλάφελ με μαυρομάτικα από τον Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε νόστιμα φαλάφελ από μαυρομάτικα φασόλια.

Φαλάφελ με μαυρομάτικα από τον Άκη Πετρετζίκη

Τα τελευταία χρόνια τα φαλάφελ είναι πολύ δημοφιλή. Τα τρώμε σε αραβικές πίτες με λαχανικά ή και σκέτα. Επίσης, είναι ένα φαγητό αρκετά θρεπτικό για μικρούς και μεγάλους, καθώς βασικό τους συστατικό είναι τα όσπρια.

Αν και η κλασική συνταγή θέλει τα φαλάφελ να φτιάχνονται με ρεβίθια, σήμερα ακολουθούμε τη συνταγή του Άκη για φαλάφελ από μαυρομάτικα φασόλια.

Υλικά:

  • 800 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα
  • 60 γρ. φρυγανιά, ολικής
  • 1 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • 1 πρέζα πιπεριά τσίλι
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • ξύσμα λάιμ, από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα

  • 100 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο σε κονσέρβα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. ντοματίνια
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved