Φαλάφελ με μαυρομάτικα από τον Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξτε νόστιμα φαλάφελ από μαυρομάτικα φασόλια.
Τα τελευταία χρόνια τα φαλάφελ είναι πολύ δημοφιλή. Τα τρώμε σε αραβικές πίτες με λαχανικά ή και σκέτα. Επίσης, είναι ένα φαγητό αρκετά θρεπτικό για μικρούς και μεγάλους, καθώς βασικό τους συστατικό είναι τα όσπρια.
Αν και η κλασική συνταγή θέλει τα φαλάφελ να φτιάχνονται με ρεβίθια, σήμερα ακολουθούμε τη συνταγή του Άκη για φαλάφελ από μαυρομάτικα φασόλια.
Υλικά:
- 800 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα
- 60 γρ. φρυγανιά, ολικής
- 1 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- 1 πρέζα πιπεριά τσίλι
- 1/2 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
- 2 αβγά, μεσαία
- 2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- ξύσμα λάιμ, από 1/2 λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα
- 100 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο σε κονσέρβα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 30 γρ. ντοματίνια
- 1 κ.σ. μηλόξιδο
- 1 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- αλάτι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com