Φαλάφελ με μαυρομάτικα από τον Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε νόστιμα φαλάφελ από μαυρομάτικα φασόλια.

Τα τελευταία χρόνια τα φαλάφελ είναι πολύ δημοφιλή. Τα τρώμε σε αραβικές πίτες με λαχανικά ή και σκέτα. Επίσης, είναι ένα φαγητό αρκετά θρεπτικό για μικρούς και μεγάλους, καθώς βασικό τους συστατικό είναι τα όσπρια.

Αν και η κλασική συνταγή θέλει τα φαλάφελ να φτιάχνονται με ρεβίθια, σήμερα ακολουθούμε τη συνταγή του Άκη για φαλάφελ από μαυρομάτικα φασόλια.

Υλικά:

  • 800 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα
  • 60 γρ. φρυγανιά, ολικής
  • 1 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • 1 πρέζα πιπεριά τσίλι
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • ξύσμα λάιμ, από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα

  • 100 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο σε κονσέρβα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. ντοματίνια
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved