Στριφτή κασερόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξτε την καλύτερη κασερόπιτα με τραγανό χωριάτικο φύλλο, κασέρι και κεφαλοτύρι.
Η σπιτική πίτα έχει άλλη νοστιμιά. Γι΄αυτό σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε μία πεντανόστιμη στριφτή κασερόπιτα με τραγανό χωριάτικο φύλλο.
Είναι ιδανική για πρωινό αλλά και σνακ κάθε ώρα της ημέρας, ενώ για να τη φτιάξετε δεν θα χρειαστείτε πάνω από μισή ώρα.
Υλικά:
Για τη γέμιση
- 600 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 200 γρ. γάλα
- 1 αβγό, μεσαίο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη σύνθεση
- 8-9 φύλλα χωριάτικα
- 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 50 γρ. σουσάμι
- 1 κ.σ. νερό
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com