Σπιτικά μαραθοπιτάκια από τον Άκη Πετρετζίκη
Εύκολα πιτάκια με μάραθο, σπανάκι και σπιτικό φύλλο.
Ο μάραθος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αρωματικά φυτά. Η μυρωδιά και η γεύση του ταιριάζει σε πολλές συνταγές για παραδοσιακά και μη φαγητά, ενώ σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε η σύστασή του σε πληθώρα θρεπτικών συστατικών, κάνει την κατανάλωσή του ευεργετική για τον οργανισμό.
Από τις πιο κλασικές συνταγές με μάραθο είναι τα παραδοσιακά μαραθοπιτάκια. Ο Άκης Πετρετζίκης έχει την πιο εύκολη συνταγή για πιτάκια με μάραθο, σπανάκι και σπιτικό φύλλο, και μπορούμε να τα φτιάξουμε κι εμείς.
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
- 300 γρ. νερό, χλιαρό
- 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη
Για τη γέμιση
- 400 γρ. σπανάκι, φρέσκο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 ματσάκια μάραθο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
- 1 κ.γ. μαραθόσπορο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 80 γρ. ελαιόλαδο, για το ψήσιμο
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- σουσάμι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com