Μπατζίνα: Φτιάξτε κι εσείς την παραδοσιακή πίτα με τα κολοκυθάκια & τη φέτα
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Η μπατζίνα είναι μία παραδοσιακή πίτα της Θεσσαλίας. Φτιάχνεται με κολοκυθάκια, φέτα, ενώ χαρακτηριστικό της είναι ότι δεν έχει φύλλο.
Θέλετε να τη φτιάξετε κι εσείς; Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή του Άκη.
Υλικά:
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 ματσάκι δυόσμο
- 2 κ.σ. βασιλικό
- 4 αβγά
- 400 γρ. φέτα
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 20 γρ. καλαμποκάλευρο, για το ταψί
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com