Ριζότο με πέστο βασιλικού από τον Άκη Πετρετζίκη

Εύκολο ριζότο έτοιμο σε μόλις 30 λεπτά. 

Η σάλτσα πέστο είναι μία από τις αγαπημένες σάλτσες για ζυμαρικά και σίγουρα εάν τη φτιάξουμε με τα χεράκια μας, θα είναι ακόμα πιο νόστιμη και υγιεινή.

Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς να κάνουμε νόστιμο ριζότο με πέστο σε μόλις μισή ώρα. Δοκιμάστε να το φτιάξετε και είναι βέβαιο ότι θα το λατρέψουν όλοι στο σπίτι.

Υλικά:

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 30 γρ. κρασί λευκό
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, χλιαρό
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. παρμεζάνα

Για το πέστο

  • 2 σκ. σκόρδο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 50 γρ. κάσιους
  • 30 γρ. παρμεζάνα

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • κάσιους
  • παρμεζάνα
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved