Μελιτζανόπιτα με φέτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Μία απολαυστική πίτα με μελιτζάνες, φέτα, κεφαλοτύρι και ξύδι μπαλσάμικο
Οι πίτες είναι το κατάλληλο σνακ για πρωινό, δεκατιανό και κάθε ώρα της ημέρες και όταν δε είναι σπιτικές, είναι ακόμα πιο νόστιμες και υγιεινές. Σήμερα ο Άκης μας δίνει τη δική του συνταγή για σπιτική μελιτζανόπιτα με φέτα και μπαλσάμινο.χωρίς φύλλο.
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 250 γρ. νερό
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα των φύλλων
Για τη γέμιση
- 3 μελιτζάνες, μεγάλες
- 150 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κομμάτια
- 1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
- 500 ml γάλα, 3,5%
- 150 γρ. τραχανά γλυκό
- 1 κ.σ. αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- 150 γρ. κεφαλοτύρι
- 200 γρ. φέτα
- 2 αβγά
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 5-6 κλ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- σουσάμι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetrezikis.com