Τα σπαράγγια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες A, C, E, K και B6, αλλά και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, ασβέστιο, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.
Μίας και τον χειμώνα οι σούπες έχουν την τιμητική τους, τι θα λέγατε να αξιοποιήσετε το θρεπτικό αυτό λαχανικό για να φτιάξετε μία νόστιμη και υγιεινή σούπα βελουτέ με σπαράγγια; Ο Άκης μας δίνει τη δική του πανεύκολη συνταγή για θρεπτική σούπα, έτοιμη σε 40 λεπτά.
Υλικά:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 300 γρ. σπαράγγια
- 200 γρ. αρακά, κτψ.
- 1.200 γρ. ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- μπούκοβο
- παρμεζάνα, τριμμένη
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com