Ο καιρός μπορεί να μη θυμίζει χειμώνα, όμως το χειρινό με σέλινο είναι ιδανικό αυτή την εποχή. Επιλέξτε τρυφερά κομμάτια κρέατος και φρέσκο πράσο και σέλινο. Κόψτε τα όλα σε μικρά κομμάτια, και αφήστε τα στην κατσαρόλα και στη συνέχεια στο φούρνο για συνολικά 80 λεπτά.
Συνοδεύστε το φαγητό με ψωμί και φέτα και θα μας θυμηθείτε ( για την ακρίβεια τον Άκη Πετρετζίκη).
Υλικά
1 κιλό χοιρινό, λαιμό χωρίς κόκαλο
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
500 γρ. πράσα
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
100 γρ. κρασί λευκό
1 κύβο κότας
1 1/2 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι
1/2 κιλό σέλινο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
Για το αυγολέμονο
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
2 αβγά
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
1 λεμόνι, σε φέτες
πιπέρι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
ψωμί
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com