Παπαρδέλες με αβγοτάραχο από τον Άκη Πετρετζίκη

Μια ιδιαίτερα θρεπτική συνταγή.

Παπαρδέλες με αβγοτάραχο από τον Άκη Πετρετζίκη

Το αβγοτάραχο προέρχεται από παστωμένα και αποξηραμένα αβγά του ψαριού. Αποτελεί τρόφιμο μεγάλης διατροφικής αξίας, παρέχοντας υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης.

Αν δεν έχετε δοκιμάσει το ελληνικό χαβιάρι , όπως το αποκαλούν, είναι μια καλή ευκαιρία να το μαγειρέψτε με ζυμαρικά, σκόρδο και μυρωδικά! Το αβγοτάραχο που περισσεύει το τυλίγετε καλά με μεμβράνη και το συντηρείτε στο ψυγείο ή την κατάψυξη.

Υλικά

250 γρ. παπαρδέλες
αλάτι
3 κ.σ. βούτυρο
1 σκ. σκόρδο
50 γρ. αβγοτάραχο
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1 κλ. δεντρολίβανο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
2 φέτες λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα

φέτες λεμόνι
μαϊντανό

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved