Το αβγοτάραχο προέρχεται από παστωμένα και αποξηραμένα αβγά του ψαριού. Αποτελεί τρόφιμο μεγάλης διατροφικής αξίας, παρέχοντας υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης.
Αν δεν έχετε δοκιμάσει το ελληνικό χαβιάρι , όπως το αποκαλούν, είναι μια καλή ευκαιρία να το μαγειρέψτε με ζυμαρικά, σκόρδο και μυρωδικά! Το αβγοτάραχο που περισσεύει το τυλίγετε καλά με μεμβράνη και το συντηρείτε στο ψυγείο ή την κατάψυξη.
Υλικά
250 γρ. παπαρδέλες
αλάτι
3 κ.σ. βούτυρο
1 σκ. σκόρδο
50 γρ. αβγοτάραχο
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1 κλ. δεντρολίβανο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
2 φέτες λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
φέτες λεμόνι
μαϊντανό
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com