Η καλύτερη συνταγή για γιουβέτσι κοτόπουλο είναι αυτή
Το κλασικό γιουβέτσι αρέσει σε όλη την οικογένεια.
Το γιουβέτσι παραδοσιακά ψήνεται σε πήλινο σκεύος ή στη γάστρα στο φούρνο. Εξίσου νόστιμο όμως σε πιρέξ ή σε ταψί αρκεί να το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο για να μη στεγνώσει. Αν συνηθίζατε μέχρι σήμερα να το φτιάχνετε με μοσχάρι, δοκιμάστε αυτή του συνταγή του Άκη Πετρετζίκη και με κοτόπουλο. Θα έχετε ένα τέλειο κυρίως γεύμα!
Υλικά
- 1 1/2 κιλό μπούτια κοτόπουλου
- 10 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 2 στικ κανέλα
- 2 φύλλα δάφνης
- 300 γρ. κριθαράκι, μέτριο
- 1-2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 50 γρ. κρασί κόκκινο
- 600 γρ. νερό
- 680 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- φέτα
- ρίγανη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com