Πώς θα φτιάξετε νόστιμη Focaccia με σκόρδο χωρίς ζύμωμα (vid)
Lockdown = καραντίνα = ζυμώματα και πολλές μαγειρικές απόπειρες.
Αυτή η χρονιά φαίνεται ότι θα βγει όπως η προηγούμενη. Με πολλές εργατοώρες (δικές μας και των παιδιών) στην κουζίνα. Θα ψήσουμε, θα ζυμώσουμε, θα ανακατέψουμε, θα λερώσουμε και τέλος θα απολαύσουμε.
Κάπως έτσι σας προτείνουμε να περάσετε και αυτό το απόγευμα. Στην κουζίνα φτιάχνοντας νόστιμη φοκάτσια (focaccia) με σκόρδο. Yummy yummy! Και μόνο που το αναφέρουμε μας τρέχουν τα σάλια.
Το θετικό σε αυτή τη συνταγή για τα παιδιά; Το αλεύρι που θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν. το θετικό σε αυτή τη συνταγή για εσάς; Ότι δεν χρειάζεται καθόλου ζύμωμα.
Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε.
250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml χλιαρό νερό
1 κ.τ.γ αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
20 ml ελαιόλαδο
φέτες σκόρδου
έξτρα ελαιόλαδο
φίλα ρίγανης
χοντρό αλάτι
Ψήστε για 10-15 λεπτά στους 230°C
Δείτε στο βίντεο αναλυτικά τη διαδικασία: