Τάρτα αμυγδάλου με κρέμα λευκής σοκολάτας που λιώνει στο στόμα
Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές η επιθυμία για γλυκό είναι πιο έντονη. Τώρα λοιπόν που λόγω χιονιά είστε σπίτι, φτιάξτε μια λαχταριστή τάρτα αμυγδάλου με κρέμα λευκής σοκολάτας.
Υλικά
Για τη βάση
- 80 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. βούτυρο, παγωμένο
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αβγό, μεσαίο
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- βούτυρο, για την ταρτιέρα
Για την κρέμα
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 360 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
Για το σερβίρισμα
- κακάο
- αμύγδαλο φιλέ
Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com