Αυτό το υπέροχο και αφράτο πιάτο θα χρειαστείτε μόλις 30 λεπτά να το ετοιμάσετε και να το βάλετε στο φούρνο. Ιδανική πρόταση για μεσημεριανό ή για βραδινό.
Υλικά
Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + 30 γρ. για τη φόρμα
- 250 γρ. βούτυρο, παγωμένο, + 20 γρ. για τη φόρμα
- 1 αβγό
- 1 κρόκο
- 2-3 κ.σ. νερό, παγωμένο
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
- 300 γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους 1 εκ.
- 200 γρ. έμενταλ, ή τυρί της αρεσκείας σας που λιώνει
- 3 πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 4 αβγά
- 2 κρόκους, + 1 για το άλλειμα
- 1 κ.γ. θυμάρι, ξερό
- πάπρικα, γλυκιά ή άλλο μπαχαρικό της επιλογής σας
- αλάτι
- πιπέρι
Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com