Συνταγή για κις με μπέικον και πράσο από τον Άκη Πετρετζίκη

Αφράτη και τόσο νόστιμη

Αυτό το υπέροχο και αφράτο πιάτο θα χρειαστείτε μόλις 30 λεπτά να το ετοιμάσετε και να το βάλετε στο φούρνο. Ιδανική πρόταση για μεσημεριανό ή για βραδινό.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + 30 γρ. για τη φόρμα
  • 250 γρ. βούτυρο, παγωμένο, + 20 γρ. για τη φόρμα
  • 1 αβγό
  • 1 κρόκο
  • 2-3 κ.σ. νερό, παγωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους 1 εκ.
  • 200 γρ. έμενταλ, ή τυρί της αρεσκείας σας που λιώνει
  • 3 πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 4 αβγά
  • 2 κρόκους, + 1 για το άλλειμα
  • 1 κ.γ. θυμάρι, ξερό
  • πάπρικα, γλυκιά ή άλλο μπαχαρικό της επιλογής σας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved