Συνταγή για τον πιο νόστιμο και αρωματικό πουρέ!

Είναι το τέλειο συνοδευτικό για ψητό ή κοκκινιστό κρέας.

Συνταγή για τον πιο νόστιμο και αρωματικό πουρέ!

Δοκιμάστε να φτιάξετε μια υπέροχη συνταγή πουρέ με άρωμα μοσχοκάρυδου!
ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό πατάτες
• 1 κ. γ. χοντρό αλάτι
• 100 ml κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ γάλα
• 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
• μία πρέζα μοσχοκάρυδο
• πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις ξεπλένουμε.
2. Σε νερό πού βράζει ρίχνουμε αλάτι, κύβους πατάτας.
3. Ελέγχουμε σε 10 - 15 λεπτά αν έχουν γίνει οι πατάτες μας. Μόλις είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε.
4. Τις μεταφέρουμε σε μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να μην έχουμε κομματάκια από τις πατάτες μας.
5. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε συνεχώς ως να ενωθεί.
6. Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
7. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα μέσα στον πουρέ και ανακατεύουμε ώς να την απορροφήσει και να γίνει μία ενιαία, μαστιχωτή υφή.
8. Αν επιθυμούμε και επιπλέον αλάτι προσθέτουμε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved