Κοτόπουλο με ελιές στην κατσαρόλα από τον Άκη Πετρετζίκη
Ένα νόστιμο και υγιεινό φαγητό για όλη την οικογένεια.
Το κοτόπουλο είναι από τα φαγητά που σίγουρα συμπεριλαμβάνεται στο εβδομαδιαίο μας μενού. Εάν έχετε βαρεθεί να φτιάχνετε ξανά και ξανά τις ίδιες συνταγές, αυτή τη συνταγή του Άκη αξίζει να τη δοκιμάσετε: κοτόπουλο με ελιές στην κατσαρόλα. Ένα φαγητό νόστιμο, εύκολο, υγιεινό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Το μυστικό βρίσκεται στη μαρινάδα!
Υλικά:
Για τη μαρινάδα
- 2 σκ. σκόρδο
- 10 γρ. τζίντζερ
- 1 κ.γ. κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. πάπρικα
Για το κοτόπουλο
- 800 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
- 40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- 150 γρ. ελιές, σε ροδέλες
- 2 στικ κανέλα
- 1 κύβο κότας
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 300 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 80 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. κους κους, βρασμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανό
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com