Σπιτικό προζύμι: Η τέλεια συνταγή και τα μυστικά για να το φτιάξετε

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Όπως και να το κάνουμε, το προζυμένιο ψωμί έχει άλλη χάρη. Η γεύση του είναι πιο γεμάτη, έχει άλλη υφή και αρώματα. Μιας και την περίοδο της καραντίνας η μαγειρική έχει την τιμητική της, μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε προζυμένιο ψωμί με σπιτικό προζύμι και μόνες σας. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε, απλώς χρειάζεται υπομονή και χρόνο.

Δείτε την παρακάτω συνταγή του Άκη, ακολουθείστε την κατά γράμμα και φτιάξτε το πιο νόστιμο και τραγανό σπιτικό ψωμί.

Υλικά:

  • 25 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., και 25 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. για κάθε μέρα παρασκευής
  • 25 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, και 25 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης για κάθε μέρα παρασκευής
  • 50 γρ. νερό, εμφιαλωμένο και 50 γρ. νερό για κάθε μέρα παρασκευής

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved