Μους γλυκοπατάτας: Ένα υγιεινό γλυκό έτοιμο σε λιγότερο από μία ώρα
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Η γλυκοπατάτα είναι νόστιμη, υγιεινή και γεμάτη με θρεπτικά συστατικά που είναι πολύτιμα για τον οργανισμό μας.
Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο αγαπητή στο ελληνικό κοινό και μπορούμε να την αξιοποιήσουμε σε πληθώρα συνταγών για σαλάτες, φαγητά, ή ακόμα και για λαχταριστά γλυκά, όπως τη μους γλυκοπατάτας του Άκη.
Υλικά:
- 150 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
- 500 γρ. πουρέ γλυκοπατάτας
- 100 γρ. ταχίνι
- 200 γρ. γάλα αμυγδάλου
- 50 γρ. κακάο, σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 20 γρ. λιναρόσπορο, τριμμένο
Για το σερβίρισμα
- 40 γρ. αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο
- 100 γρ. σαντιγί
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com