Νόστιμη και θρεπτική σαλάτα ταμπουλέ με ρεβίθια - Αξίζει να τη δοκιμάσετε
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Τα ρεβίθια είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, σιδήρου, ψευδαργύρου, πρωτεΐνης, μαγγανίου και ασβεστίου. Η κατανάλωσή τους, ενισχύει το ανοσοποιητικό, προλαμβάνει την αναιμία και συμβάλλει θετικά στην υγεία των οστών.
Τα ρεβίθια είναι λοιπόν μία σούπερ τροφή με πολλά οφέλη για τον οργανισμό και δεν πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιο της οικογένειας. Εάν έχετε βαρεθεί τις κλασικές συνταγές με ρεβίθια, μπορείτε να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή του Άκη για μία νόστιμη, χορταστική και άκρως θρεπτική σαλάτα ταμπουλέ.
Υλικά:
- 100 γρ. ρεβίθια
- 100 γρ. πλιγούρι
- 200 γρ. νερό, βραστό
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. μαϊντανό
- 25 γρ. δυόσμο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com