Η συνταγή του Άκη για την τέλεια κρεμ καραμελέ
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για αρωματική κρέμα με επικάλυψη καραμέλας.
Η κρεμ καραμέλας είναι ένα επιδόρπιο κρέμας με μια διάφανη στρώση από σιρόπι καραμέλας.
Η διαφορά της με την cream brûlée έχει να κάνει με την υφή της καραμέλας, καθώς στην cream brûlée η καραμέλα είναι σκληρή και δημιουργείται με φλόγιστρο. Η συνταγή για κρεμ καραμελέ είναι σίγουρα πιο εύκολη και μπορείτε να την κάνετε κι εσείς στο σπίτι ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή του Άκη.
Υλικά:
Για την καραμέλα
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. νερό
Για την κρέμα
- 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αβγά
- 2 κρόκους
- 140 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 150 γρ. γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- φλούδα, από 1/2 πορτοκάλι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com