Η συνταγή του Άκη για την τέλεια κρεμ καραμελέ

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για αρωματική κρέμα με επικάλυψη καραμέλας.

Η κρεμ καραμέλας είναι ένα επιδόρπιο κρέμας με μια διάφανη στρώση από σιρόπι καραμέλας.

Η διαφορά της με την cream brûlée έχει να κάνει με την υφή της καραμέλας, καθώς στην cream brûlée η καραμέλα είναι σκληρή και δημιουργείται με φλόγιστρο. Η συνταγή για κρεμ καραμελέ είναι σίγουρα πιο εύκολη και μπορείτε να την κάνετε κι εσείς στο σπίτι ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή του Άκη.

Υλικά:

Για την καραμέλα

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. νερό

Για την κρέμα

  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αβγά
  • 2 κρόκους
  • 140 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 150 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • φλούδα, από 1/2 πορτοκάλι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved