Σαλάτα με πορτοκάλι

Είναι χρωματιστή και πολύ νόστιμη και ότι πρέπει για ένα δροσερό σνακ μέσα στο σαββατοκύριακο. Χρειάζεται είκοσι λεπτά για την προετοιμασία της.

Υλικά

6 πορτοκάλια

3 γκρέιπφρουτ

Χυμός από ένα λεμόνι

Χυμός λάιμ

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Ξύσμα από ένα λάιμ

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Κόψτε τις φλούδες από 5 πορτοκάλια και βγάλτε και το λευκό στρώμα από το πορτοκάλι. Κόψτε τα πορτοκάλια σε στρογγυλές φέτες και βάλτε τα σε ένα πιάτο. Κάντε το ίδιο με το γκρέιπφρουτ, αλλά κόψτε το σε κομμάτια αφήνοντας τη λευκή μεμβράνη τους. Βάλτε τα πάνω από τα πορτοκάλια. Πάρτε το ξύσμα από το λεμόνι και το λάιμ και βάλτε τα σε ένα μπολ. Στύψτε το πορτοκάλι που μένει και βάλτε το στο μπολ μαζί με το λεμόνι και το λάιμ και χτυπήστε το. Στη συνέχεια ρίξτε το πάνω στο πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ, βάλτε και τη ζάχαρη και είναι έτοιμο για σερβίρισμα αφού το βάλατε για μια ώρα σε ένα ψυγείο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved