Κρεατόσουπα με κρουτόν από τον Άκη Πετρετζίκη
Νόστιμο και θρεπτικό φαγητό για όλη την οικογένεια.
Το μοσχάρι, σε σχέση με τα υπόλοιπα κόκκινα κρέατα, συνίσταται περισσότερο για τη διατροφή των παιδιών. Χαρακτηρίζεται από το χαμηλό σχετικά λίπος και τη μεγάλη θρεπτική του αξία, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, σίδηρο, και βιταμίνη Β12.
Ένα κλασικό χειμωνιάτικο πιάτο με μοσχάρι είναι η κρεατόσουπα. Οι συνταγές ποικίλουν, σήμερα όμως μοιραζόμαστε μαζί σας τη συνταγή του Άκη για νόστιμη και θρεπτική κρεατόσουπα με κρουτόν.
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι, για σούπα σε μερίδες (κομμάτι ποντίκι)
- 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
- 2-3 φύλλα δάφνης
- θυμάρι, λίγο, φρέσκο
- 1 1/2 λίτρο νερό
- 1 κύβο βοδινού
- 2 καρότα, σε φέτες
- 1 πράσο, σε χοντρές ροδέλες
- 3 στικ σέλερι, σε χοντρές ροδέλες
- 2 κρεμμύδια, σε χοντρές ροδέλες
- 1 φινόκιο, χοντροκομμένο
- 9 κ.σ. ρύζι γλασέ
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1/2 μπούκοβο, (προαιρετικά)
- πιπέρι
- ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα
- θυμάρι, φρέσκο, για το σερβίρισμα
Για το κρουτόν
- 500 γρ. ψωμί
- 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- θυμάρι, φρέσκο
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com