Η συνταγή του Άκη για τα πιο νόστιμα καλτσούνια

Φτιάξτε τα παραδοσιακά κρητικά γλυκά με σπιτικό φύλλο και αφράτη τυρένια γέμιση. 

Η συνταγή του Άκη για τα πιο νόστιμα καλτσούνια

Τα καλτσούνια είναι τα παραδοσιακά κρητικά τυροπιτάκια. Έχουν γλυκιά γεύση και φτιάχνονται με σπιτικό φύλλο, ανθρότυρο ή μυζύθρα.

Εάν θέλετε να τα φτιάξετε και εσείς στο σπίτι, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή του Άκη.

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 120 γρ. σπορέλαιο
  • 50 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. ανθότυρο, ή μυζήθρα
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1 κ.γ. κανέλα

Για τη σύνθεση

  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
  • 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved