Cinnamon rolls με σάλτσα καραμέλας: Αυτή τη συνταγή αξίζει να τη δοκιμάσετε
Εύκολη συνταγή για αφράτα cinnamon rolls με κανέλα και βελούδινη σάλτσα καραμέλας.
Τα ρολάκια κανέλας, γνωστά και ως cinnamon rolls, είναι ένα πολύ δημοφιλές γλύκισμα, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.
Συνοδεύουν τέλεια τον καφέ, το τσάι, το γάλα και και μπορείτε να τα φτιάξετε κι εσείς πολύ εύκολα και γρήγορα. Ο Άκης μας δίνει τη δική του συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας αλλά και για σπιτική σάλτσα καραμέλας που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να γλείφουν τα δάχτυλά τους.
Υλικά:
- 250 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 9 γρ. μαγιά ξηρή
- 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 2 αβγά, μεσαία, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. αλάτι
- 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, +έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
- βούτυρο, για το μπολ
Για τη γέμιση
- 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
- 20 γρ. κανέλα
Για την επικάλυψη
- 40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 60 γρ. ζάχαρη καστανή
- 60 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 1 πρέζα αλάτι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com