Σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι λεμόνι - Φτιάξτε την σε λιγότερο από μία ώρα
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Το πορτοκάλι, το λεμόνι και γενικά όλα τα εσπεριδοειδή φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και ενισχύουν το ανοσοποιητικό μικρών και μεγάλων.
Εκτός από το να καταναλώνετε σκέτα, μπορείτε να τα αξιοποιήσετε για να φτιάξετε λαχταριστά γλυκά ή ακόμα και σπιτικές μαρμελάδες. Άλλωστε σπιτικές μαρμελάδες είναι πάντα πιο νόστιμες και πιο υγιεινές από τις αγοραστές.
Η πρότασή μας για σήμερα είναι μία συνταγή για σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι - λεμόνι. Δεν είναι τόσο δύσκολη όσο μπορεί να νομίζετε. Αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες του Άκη.
Υλικά:
Για τη μαρμελάδα
- 2 πορτοκάλια, μεγάλα
- 1 λεμόνι, μέτριο
- 250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. νερό
- 3 κάρδαμο (κακουλέ), σπόρους
- 20 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
Για το σερβίρισμα
- 5 φέτες τσουρέκι
- 3 φέτες ψωμί
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. φέτα
- 1 κ.σ. θυμάρι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com