Τιραμισού σοκολάτας - Μία ιδιαίτερη συνταγή που θα λατρέψετε
Φτιάξτε το παραδοσιακό ιταλικό γλυκό με κουβερτούρα - Μία συνταγή του Ακη Πετρετζίκη
Το τιραμισού είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό γλυκό, αρκετά διαδεδομένο σε όλον τον κόσμο. Αυτό που το κάνει τόσο ιδιαίτερο είναι ο απίθανος συνδυασμός της κρέμας, του καφέ, των μπισκότων και του λικέρ.
Εξίσου λαχταριστές βέβαια είναι και οι παραλλαγές του, όπως αυτήν που προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης: τιραμισού με σοκολάτα. Εάν θέλετε να το φτιάξετε και εσείς δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή.
Υλικά:
Για το σιρόπι
- 200 γρ. καφέ, εσπρέσο ρόφημα ή στιγμιαίο καφέ
- 100 γρ. νερό
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 40 γρ. λικέρ καφέ, προαιρετικά
Για την κρέμα
- 5 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 20 γρ. λικέρ καφέ, προαιρετικά
- 150 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 350 γρ. σαντιγί, χωρίς ζάχαρη
Για τη σύνθεση
- 300 γρ. σαβαγιάρ
- 20 γρ. κακάο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com