Κέικ με φιστίκια και λευκή σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Μία ιδιαίτερη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.

Τα φιστίκια Αιγίνης είναι πλούσια σε βιταμίνες B1 και B12, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, φυτικές ίνες και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν ευεργετικές ιδιότητες για το καρδιαγγειακό σύστημα.

Εκτός των παραπάνω βέβαια, είναι πολύ αγαπητά και λόγω της γεύσης τους, για αυτό κι εμείς σήμερα θα δούμε πώς θα φτιάξουμε ένα εύκολο και λαχταριστό κέικ με φιστίκι και λευκή σοκολάτα.

Υλικά:

  • 140 γρ. σπορέλαιο
  • 2 αβγά, μέτρια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 150 γρ. κολοκυθάκια

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved