Η συνταγή του Άκη για τα πιο νόστιμα γεμιστά με κιμά

Γεμιστά με ρύζι γλασέ, μοσχαρίσιο κιμά και φρέσκα μυρωδικά. 

Τα γεμιστά είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό πιάτο. Κάποιοι τα τρώνε με ρύζι, ορφανά όπως λένε, και κάποιοι και με κιμά. Εάν προτιμάτε τη δεύτερη version τους, τότε την παρακάτω συνταγή του Άκη πρέπει να τη δοκιμάσετε.

Υλικά:

  • 6 ντομάτες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 2 πιπεριές πράσινες

Για τη γέμιση

  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πράσο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 κύβο κότας
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 400 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο

Για τη σύνθεση

  • 500 γρ. πατάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 200 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • μυρωδικά, φρέσκα
  • δυόσμο
  • φέτα
  • ρίγανη, ξερή
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ψωμί

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved