Κέικ με αβοκάντο και μπανάνα από τον Άκη Πετρετζίκη
Νόστιμο και υγιεινό κέικ, έτοιμο σε λιγότερο από μία ώρα.
Το αβοκάντο είναι ένα μοναδικό φρούτο με υψηλή διατροφική αξία. Θεωρείται πολύ ωφέλιμο για τον οργανισμό και όχι άδικα, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και E, καλά λιπαρά και κάλιο, τον ηλεκτρολύτη που ρυθμίζει τα υγρά του σώματος.
Τα τελευταία χρόνια το αβοκάντο έχει την τιμητική του και συνεχώς βλέπουμε συνταγές που έχουν το ευεργετικό αυτό φρούτο ως βασικό συστατικό, όπως και η παρακάτω συνταγή του Άκη. Ο αγαπημένος σεφ μας δείχνει πώς θα φτιάξουμε ένα νόστιμο, αφράτο και κυρίως υγιεινό κέικ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά:
Για το κέικ
- 1/2 αβοκάντο, ώριμο
- 1 αβγό, μεσαίο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 μπανάνες, ώριμες
- 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 40 γρ. κακάο
- 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 κ.γ. κανέλα
Για το frosting
- 1/2 αβοκάντο, ώριμο
- 1 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
Για το σερβίρισμα
- 30 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
- 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com