Panforte με σοκολάτα - H συνταγή για το παραδοσιακό ιταλικό γλυκό

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Το panforte είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό επιδόρπιο που περιέχει φρούτα, ξηρούς καρπούς και η μοιάζει με κέικ φρούτων. Χαρακτηριστικό του είναι η ελαφρώς πικάντικη γεύση του και σύμφωνα με το wikipedia.org, χρονολογείται τον 13ο αιώνα στην πόλη Σιένα στην περιοχή της Τοσκάνης. Το ιδιαίτερο αυτό γλυκό μπορείτε να το φτιάξετε κι εσείς πολύ εύκολα ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή του Άκη.

Υλικά:

  • 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα
  • 150 γρ. αμύγδαλα, χωρίς φλούδα
  • 150 γρ. φουντούκια
  • 150 γρ. καρύδια
  • 250 γρ. μέλι
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. κόντιτα
  • 100 γρ. σύκα, αποξηραμένα
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved