Mπριζόλες χοιρινές με πορτοκάλι - Εύκολο φαγητό για την Κυριακή των Αποκριών
Μία ιδιαίτερη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για να γιορτάσετε τη σημερινή ημέρα.
Φέτος τις Απόκριες τις γιορτάζουμε στο σπίτι και τι καλύτερο από το να φτιάξουμε ένα νόστιμο και ιδιαίτερο φαγητό για όλη την οικογένεια; Η πρότασή μας είναι σήμερα είναι μπrιζόλες χοιρινές στον φούρνο με πορτοκάλι. Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό έτοιμο σε μόλις 40 λεπτά.
Υλικά:
- 4 μπριζόλες χοιρινές, με κόκαλο πάχους 2-3 εκ. η κάθε μία
- 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
- 1/4 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 3/4 κ.γ. πιπέρι, μαύρο
- 120 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι, γλυκιά
- 200 γρ. σάλτσα BBQ
- 4 φέτες πορτοκάλι, πάχους 6 χιλ.
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com