Λαγάνα (Fougasse) - Η γαλλική συνταγή για την πιο νόστιμη λαγάνα
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Καθαρά Δευτέρα χωρίς λαγάνα δε γίνεται. Φτιάξτε τη δική σας σπιτική λαγάνα από σήμερα ακολουθώντας την παρακάτω ιδιαίτερη συνταγή του Άκη. Η λαγάνα fougasse είναι η γαλλική παραλλαγή της δικής μας παραδοσιακής λαγάνας και σίγουρα θα τη λατρέψετε.
Υλικά:
- 10 γρ. μαγιά ξηρή
- 350 γρ. νερό, χλιαρό
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- αλάτι
- αλεύρι γ.ο.χ.
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. νερό
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 40 γρ. σουσάμι
- 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
- αλάτι
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com