Πανακότα με κατίκι - Έτοιμη σε μόλις 20 λεπτά

Μία διαφορετική συνταγή για πανακότα από τον Άκη Πετρετζίκη.

H πανακότα είναι από τα πιο γνωστά γλυκίσματα Ιταλικής προέλευσης και το όνομά της στα ιταλικά σημείναι "ψημένη κρέμα". Αποτελείται από μαγειρεμένη κρέμα γάλακτος, η οποία έχει στερεοποιηθεί κατά την παρασκευή με ζελατίνη.

Αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε την πανεύκολη και διαφορετική συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για δροσερή και ανοιξιάτικη πανακότα με μαλακό τυρί κατίκι.

Υλικά:

  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 200 γρ. γάλα
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 220 γρ. κατίκι
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • θυμάρι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved