Φαλάφελ με παντζάρι - Θρεπτικό και νηστίσιμο φαγητό για όλη την οικογένεια

Φτιάξτε νόστιμα, σπιτικά και τραγανά φαλάφελ από παντζάρι.

Αυτά τα φαλάφελ είναι σίγουρα πολύ διαφορετικά από όσα έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Βασικό συστατικό τους είναι το παντζάρι και σερβίροντάς τα με μία σάλτσα ταχινιού και λίγη σαλάτα, θα έχετε ένα σούπερ θρεπτικό πιάτο, κατάλληλο και για την περίοδο της νηστείας.

Υλικά:

  • 400 γρ. ρεβίθια, ωμά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
  • 250 γρ. παντζάρια, βρασμένα
  • 120 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αβγό
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα ταχινιού

  • 1 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. ταχίνι
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • πιπέρι

Για σερβίρισμα

  • 100 γρ. ρόκα
  • 10 ντοματίνια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • πιπέρι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved