Η συνταγή του Άκη για παραδοσιακή γαλατόπιτα Μάνης

Φτιάξτε την πιο νόστιμη πίτα με τραγανό σπιτικό φύλλο, καρύδια και βελούδινη γέμιση με φρέσκο γάλα.

Η γαλατόπιτα είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό της Μάνης. Στη γεύση θυμίζει αρκετά το γαλακτομπούρεκο, αλλά έχει μόνο ένα φύλλο, στο κάτω μέρος και στο πλάι. Σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει τη δική του συνταγή και μοιράζεται μαζί μας όλα εκείνα τα μυστικά που θα εγγυηθούν ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Υλικά:

Για τα φύλλα

  • 30 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 130 γρ. νερό

Για την κρέμα

  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 βανιλίνη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 4 αβγά, μεσαία
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. καρύδια
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved