Αυτή είναι η συνταγή για πετυχημένο κουρκούτι
Πώς θα φτιάξετε πετυχημένο κουρκούτι για να τηγανίσετε τον μπακαλιάρο σας.
Η παράδοση σήμερα θέλει τηγανιτό μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Πώς όμως θα τηγανίσετε με επιτυχία τον μπακαλιάρο σας; Ιδού η συνταγή για κουρκούτι του Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
500 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
330 ml μπίρα, σε θερμοκρασία δωματίου
18 γρ. μαγιά ξηρή, ή 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 πρέζες ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
μπακαλιάρο
σκορδαλιά
πατάτες τηγανητές
σάλτσα ταρτάρ
αρακά, αλά κρεμ
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com