Κρεμ μπρουλέ κολοκύθας - Ένα υγιεινό και ιδιαίτερο γλυκό

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Η κρεμ μπρουλέ είναι αυτή η φανταστική κρέμα με την βελούδινη υφή και την τραγανή κρούστα. Μπορείτε να τη φτιάξετε κι εσείς ακολουθώνταw όποια συνταγή θέλετε, μιας και οι παραλλαγές της είναι πλέον πολλές.

Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε την κρεμ μπρουλέ του Άκη με κολοκύθα και τζίντζερ. Μία ιδιαίτερη συνταγή για ένα εναλλακτικό και σίγουρα πιο υγιεινό γλυκό.

Υλικά:

  • 3 κρόκους
  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 220 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved