Σπιτικά μυζηθροπιτάκια με μέλι - Τέλεια για πρωινό ή σνακ

Μία συνταγη του Άκη Πετρετζίκη.

Τα μυζηθροπιτάκια με μέλι είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα της Κρήτης. Τρώγονται για πρωινό ή σνακ κάθε ώρα της ημέρας και εάν θέλετε να τα φτιάξετε κι εσείς, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή του Άκη.

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. νερό
  • 90 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. τσίπουρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άνοιγμα του φύλλου

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. μυζήθρα, φρέσκια, σπασμένη με τα δάχτυλά μας
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. δυόσμο, ξερό
  • 50 γρ. γάλα

Για τη συναρμολόγηση

  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • μέλι, για το σερβίρισμα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved