Scones με αμύγδαλα - Φτιάξτε τα σε μόλις 20 λεπτά

Συνταγή για τα πιο εύκολα scones από τον Άκη Πετρετζίκη.

Tα scones είναι κάτι ανάμεσα σε μπισκότο και ψωμί, είναι ένα πολύ δημοφιλές αρτοπαρασκεύασμα στην Αγγλία και πλέον τα συναντάμε σε διάφορες παραλλαγές, αλμυρές ή γλυκές.

Η πρότασή μας για σήμερα είναι scones με αμύγδαλα. Δείτε τη συνταγή του Άκη και δοκιμάστε να τα φτιάξετε σήμερα κιόλας

Υλικά:

  • 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., +έξτρα για το πασπάλισμα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. βούτυρο, σε κύβους
  • 50 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
  • 6 αμύγδαλα, μισά, για το σερβίρισμα
  • 120-150 ml γάλα, 3,5%
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • κατσικίσιο τυρί, μαλακό, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • μαρμελάδα σύκο, για το σερβίρισμα (προαιρετικό)

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved