Λαβράκι με σπανάκι: Από τις πιο νόστιμες συνταγές που έχετε δοκιμάσει
Νοστιμότατο και πολύ υγιεινό.
Το λαβράκι είναι από τα ψάρια που συνήθως τρώγονται ψητά με λαδόκολλα στο φούρνο. Ο Άκης Πετρετζίκης όμως μας προτείνει να το μαγειρέψουμε με σπανάκι, πορτοκάλι, ελαιόλαδο και μέλι . Ένα τέλειο μεσογειακό φαγητό γεμάτο αρώματα.
Υλικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 1 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. κρασί λευκό
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 2 κ.σ. μέλι
- 500 γρ. σπανάκι
- 100 γρ. νερό
- 4 λαβράκι, φιλέτα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com