Στρούντελ μήλου με κρέμα σιμιγδάλι - Θα το αγαπήσετε
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε κι εσείς τη γλυκιά πίτα με κομμάτια μήλου και αφράτη κρέμα σιμιγδαλιού που θυμίζει μπουγάτσα. Θα τη λατρέψουν μεγάλοι και παιδιά.
Υλικά:
Για την κρέμα σιμιγδάλι
- 500 γρ. γάλα
- 130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 50 γρ. βούτυρο, παγωμένο
- 3 κρόκους, από μεσαία αβγά
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη σύνθεση
- 350 γρ. φύλλο χωριάτικo
- 1 μήλο πράσινο
- 1 μήλο κόκκινο
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα
- σαντιγί
- φύλλα δυόσμου
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com