Συνταγή για λαχταριστά μήλα με σοκολάτα!
Ουσιαστικά πρόκειται για μια συνταγή με βάση μους σοκολάτας!
Είναι ο τέλειος τρόπος για να συνδυάσετε μικρά κομμάτια μήλων! Σίγουρα θα ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας!
ΥΛΙΚΑ
• 4 μεγάλα και σφιχτά μήλα
• 50 γρ. ζάχαρη
• 2 ξυλαράκια κανέλας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
• 200 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
• 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
• 100 γρ. βούτυρο
• 25 γρ. τσάι με γεύση μήλου
• 5 ασπράδια αυγών
• 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε το κάθε ένα σε 8 κομμάτια.
2. Τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και τα σκεπάζουμε με νερό (όχι πολύ).
3. Τα βάζουμε να βράσουν έως ότου μαλακώσουν τα μήλα (όχι πολύ).
4. Αφήνουμε να κρυώσουν, γεμίζουμε 8 μεγάλα ποτήρια του κρασιού μέχρι τη μέση και τα βάζουμε στο ψυγείο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
1. Βάζουμε το τσάι μέσα στην κρέμα γάλακτος για 24 ώρες.
2. Τοποθετούμε την κρέμα μαζί με το βούτυρο στη φωτιά και μόλις πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα σουρώνοντάς την από το τσάι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει καλή ομογενοποίηση.
3. Xτυπάμε το ασπράδι αυγού μαζί με τη ζάχαρη, σε χαμηλή ταχύτητα, στο μίξερ έως ότου η μαρέγκα σφίξει.
4. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα ποτήρια πάνω από την κομπόστα μήλου.
5. Αφήνουμε να κρυώσουν και γαρνίρουμε με αφυδατωμένες φέτες μήλου.
Αφυδατωμένα μήλα:
1. Καθαρίζουμε τα μήλα εξωτερικά πολύ καλά και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
2. Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα, πασπαλίζουμε ελαφρώς με ζάχαρη κρυσταλλική και τα βάζουμε στο φούρνο στους 80ο C για 3 ώρες τουλάχιστον.
3. Στο ενδιάμεσο, τα αναποδογυρίζουμε και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και από την άλλη πλευρά.
Πηγή: sintagespareas