Κέικ καρύδας με μαρέγκα - Δροσερό και ανοιξιάτικο γλυκό
Μία συνταγή του Άκη Πετρτεζίκη.
Είστε λάτρεις της καρύδας; Αυτή τη συνταγή του Άκη αξίζει να τη δοκιμάσετε. Φτιάξτε ένα εντυπωσιακό κέικ που θυμίζει τούρτα με καρύδα, κρέμα από μαρέγκα και αποξηραμένα φρούτα σε μόλις μία ώρα.
Υλικά:
Για το κέικ
- βούτυρο, ανάλατο, για το γρασάρισμα
- 240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 150 γρ. φρούτα, αποξηραμένα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 κρόκους
- 3 ασπράδια
- 200 γρ. μαγιονέζα
- 150 γρ. γάλα καρύδας
- 1 κ.σ. ξινόγαλο
- 2 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ. ινδοκάρυδο, για το σερβίρισμα
Για τη μαρέγκα
- 6 ασπράδια
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 ml νερό
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com