Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι - Η πιο νόστιμη συνταγή είναι αυτή
Το αγαπημένο παραδοσιακό και νηστίσιμο πιάτο δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.
Το χταπόδι με το κοφτό μακαρονάκι είναι ένα από τα πιο κλασικά νηστίσιμα πιάτα. Οι συνταγές για να το φτιάξουμε ποικίλουν, η πιο εύκολη και νόστιμη όμως είναι αυτή του Άκη. Το μυστικό κρύβεται στις αναλογίες των υλικών και στο "σβήσιμο" με το ούζο.
Υλικά:
- 1 κιλό χταπόδι, καθαρισμένο
- 1 κρεμμύδι, ξερό
- 1 καρότο
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 25 ml ούζο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 1/2 λίτρο ζωμό, λαχανικών
- 2 φύλλα δάφνης
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- κάππαρη
- φέτα
- ρίγανη, φρέσκια
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com