Μους σοκολάτας με ελαιόλαδο και καρύδια - Φτιάξτε την κι εσείς
Μια συνταγή του Άκη Πετρτεζίκη.
Αυτή η συνταγή για μους σοκολάτας διαφέρει από τις υπόλοιπες. Είναι ελαφρώς πικαντική, ενώ τα καρύδια και ο καφές που περιέχει την κάνουν ακόμα πιο ιδιαίτερη.
Υλικά:
Για τη μους
- 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 120 ml ελαιόλαδο
- 4 αβγά, χωρισμένα
- 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 20 ml καφέ, espresso
- 20 ml κονιάκ
Για τα πικάντικα καρύδια
- 80 γρ. καρύδια
- 25 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. κονιάκ
- 1/4 κ.γ. μπούκοβο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com