Μία... εναλλακτική πίτσα ό,τι πρέπει για την περίοδο της Σαρακοστή. Είναι νηστίσιμη αλλά και vegeterian για όσους αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά και το κρέας.
Υλικά:
Για το τυρί
- 50 γρ. κάσιους
- 250 γρ. νερό
- 25 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1-2 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- χυμό λεμονιού
Για τη ζύμη
- 10 γρ. μαγιά ξηρή
- 250 γρ. νερό, χλιαρό
- 1 κ.γ. μέλι
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Για τη σάλτσα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
- 1/2 κ.γ. ρίγανη, ξερή
- 1/2 κ.γ. βασιλικό, ξερό
- 1 κ.γ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
Για την πίτσα
- 1-2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- ρίγανη, φρέσκα φύλλα, για σερβίρισμα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com