Νηστίσιμη συνταγή: Φτιάξτε φακοσαλάτα με τόνο και ρύζι σε 15 λεπτά

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Νηστίσιμη συνταγή: Φτιάξτε φακοσαλάτα με τόνο και ρύζι σε 15 λεπτά

Αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη, γρήγορη και ιδανική για την περίοδο της Σαρακοστής. Σε μόλις 15 λεπτά μπορείτε να φτιάξετε ένα χορταστικό και υγιεινό φαγητό που τρώγεται και ως κυρίως γεύμα.

Υλικά:

  • 320 γρ. τόνο, σε νερό, κονσέρβα
  • 2 καρότα
  • 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
  • 50 γρ. κάππαρη
  • 3 κρεμμύδια, φρέσκα
  • 400 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
  • 400 γρ. φακές, βρασμένες
  • 2 πιπεριές τσίλι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 30 γρ. τζίντζερ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. κρέμα βαλσάμικο

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. δυόσμο

Δείτε τη διαδικασία στο Mothersblog.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved